مزایای سیستم پرداخت بلاکچین

مزایای سیستم پرداخت بلاکچین؛ تحولی تازه در پرداخت‌ها

در سال‌های اخیر، حتی یک سیستم پرداخت بزرگ باقی نمانده که استفاده یا پیاده‌سازی بلاکچین را در خدمات خود اعلام نکند.

Western Union، Visa، Mastercard، PayPal، SWIFT، همچنین بانک‌های تجاری و مرکزی بزرگ،

همگی علاقه زیادی به این فناوری دارند و از تئوری و آزمایش به سمت انتقال بلاکچین حرکت می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی کارت اعتباری ایران‌کیش، بلاکچین روشی جدید برای ساخت دیتابیس است. ویژگی بلاکچین این است که علاوه بر

ذخیره اطلاعات در مورد تراکنش‌ها، پایگاه داده خود منبع «حقیقت» است که در آن حقیقت به‌معنای اطمینان از واقعی بودن اطلاعات موجود در شبکه است

و بدون رضایت سایر کاربران وارد بلاکچین نشده است.

به دلیل این واقعیت که اطلاعات موجود در بلاکچین، به طور نسبی در «لایه‌ها» (بلوک‌ها) ثبت و همه آنها در سیستم ذخیره می‌شوند،

حذف یا ایجاد هرگونه تغییر در «لایه‌های» قدیمی غیرممکن است. خود پایگاه داده در یک سرور ذخیره نمی‌شود،

بلکه چندین نسخه از خود را در دستگاه‌های شرکت‌کنندگان شبکه (گره‌ها) ذخیره می‌کند. در این حالت، اطلاعات واردشده در یک نسخه به‌طور خودکار در تمام نسخه‌های دیگر کپی می‌شود.

در ادامه، با استفاده از مثال‌های واقعی، مزایای معماری بلاکچین برای استفاده در سیستم‌های پرداخت را بررسی خواهیم کرد.


واسطه‌های کمتر


بازار خدمات پرداخت مدرن، یک صنعت بزرگ است که بین چندین بازیگر اصلی تقسیم شده است؛ MasterCard، Visa، American Express (AmEx)،PayPal و… آنها

اکثر تراکنش‌های مالی را تشکیل می‌دهند و بنابراین حق دارند شرایط خود را دیکته کنند.

برای مثال، یک تراکنش مالی معمولی با استفاده از کارت را در نظر بگیرید. خریدار ملزم می‌شود به فروشنده اجازه «برداشت» پول از حساب خود را با عبور از چندین واسطه بدهد.

علاوه بر فروشنده و دارنده کارت، خریدار (مؤسسه مالی که به فروشنده خدمات می‌دهد)، درگاه پرداخت، تبادل‌کننده به‌عنوان مثال، ویزا،

مسترکارت و صادرکننده (بانک دارنده کارت) در این معامله نقش دارند.

این واسطه‌ها برای اطمینان از یکپارچگی مبادله ارزش‌ها (پول در مقابل کالا) با حفظ اطلاعات در مورد اینکه چه کسی پول را به چه کسی و

تحت چه شرایطی انتقال داده، طراحی شده‌اند. علاوه بر این، هر یک از واسطه‌ها برای خدمات خود کارمزدی دریافت می‌کنند، زمان تراکنش را افزایش داده و آن را ایمن و قابل اعتماد نمی‌کنند.

اما شرایط با بلاکچین چگونه خواهد بود؟ از آنجا که بلاکچین خود می‌تواند منبع «حقیقت» باشد؛ یعنی می‌تواند یکپارچگی یک تراکنش را تأیید کند،

سیستم‌های پرداخت مبتنی بر آن نیازی به‌ واسطه ندارند؛ بنابراین خریدار و فروشنده می‌توانند انتقال مستقیم وجه (پرداخت همتابه‌همتا) را انجام دهند و سیستم،

داده‌های تراکنش را ذخیره می‌کند. با این‌ حال، برخلاف نقل‌و‌انتقال‌های سنتی با واسطه‌ها، این داده‌ها صددرصد دقیق و معتبر خواهند بود.

ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین یا اتریوم نمونه خوبی از سیستم‌های پرداخت هستند که در آن به‌ واسطه نیازی نیست. هر شخصی می‌تواند یک کیف پول رمزنگاری‌شده

را در چند دقیقه راه‌اندازی کند، آن را دوباره پر کند و از آن به‌عنوان یک روش معمول پرداخت استفاده کند. اکنون می‌توانید کیف پول خود را هر طور که دوست دارید پر کنید؛ حتی از دستگاه خودپرداز.

بانک‌ها همچنین در حال معرفی بلاکچین هستند، زیرا از این طریق می‌توانند از مشارکت در بانک‌های مرکزی در عملیاتی که برای تبدیل ارز مورد نیاز است، خودداری کنند.


ایمنی بیشتر


در اوایل سال ۲۰۱۶، هکرهای ناشناس به حساب‌های بانک مرکزی بنگلادش دسترسی پیدا کردند. آنها موفق شدند حساب‌های کارمندان بانک و خود سیستم سوئیفت را هک کنند و در نهایت بیش از ۸۰ میلیون دلار را ربودند.

ماجرای هک یکی از بانک‌های مرکزی و سوئیفت نشان داد که حتی به‌ظاهر محافظت‌شده‌ترین سیستم‌ها نیز آسیب‌پذیر هستند. بعداً در سوئیفت، مورد مشابه دیگری را شناسایی کردند که باعث کاهش بیشتر سطح اعتماد به سیستم بانکی شد.

اما این موضوع با بلاکچین چگونه خواهد بود؟ پلتفرم مبتنی بر زنجیره بلوکی و دفتر کل توزیع‌شده (DLT) می‌تواند به بانک‌ها در حفاظت از اطلاعات تراکنش‌ها به چندین روش کمک کند:

بلاکچین اجازه می‌دهد تراکنش‌ها بسیار سریع‌تر از آنچه در سیستم‌های متمرکز سنتی امکان‌پذیر است انجام شوند. به همین دلیل هکرها زمان کمتری برای مداخله غیرمجاز و هدایت مجدد پرداخت‌ها یا جمع‌آوری اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها خواهند داشت.

هر ورودی در ژورنال بلاکچین پس از تأیید به بخشی غیر قابل انکار و تغییرناپذیر از تاریخچه زمانی دفتر کل تبدیل می‌شود که همه اعضای شبکه یک نسخه از آن را دارند. تنها راه تغییر داده‌ها این است که به طور همزمان به یک نسخه از بلاکچین هر شرکت‌کننده دسترسی داشته باشید و تغییرات مشابهی را در هر یک از آنها ایجاد کنید.


سرعت بالا


تراکنش‌های نقدی در یک کشور بسیار سریع است؛ یک یا دو دقیقه. این سرعت برای بخش خصوصی (خرید، پرداخت، نقل‌وانتقال) و برای تجارت کافی است. با این حال، به محض اینکه نیاز به انتقال پول از یک کشور به کشور دیگر باشد، مشکلاتی پیش می‌آید. چنین عملیاتی یک تا پنج روز طول می‌کشد.

اما این مورد با بلاکچین چگونه خواهد بود؟ حتی بلاکچین نسبتاً کند بیت‌کوین به شما امکان می‌دهد ظرف چند ساعت وجوه را از یک کشور به کشور دیگر منتقل کنید. اگر تراکنش از طریق شبکه لایتنینگ انجام شود، سرعت آن به چندهزارم ثانیه کاهش می‌یابد.


هزینه کم


هزینه یک تراکنش بانکی متعارف در اوکراین حدود ۱ تا ۳٪ از اندازه آن متغیر است. کارمزد بسته به میزان تراکنش (به‌اضافه هزینه انتقال پول از پی‌پال به فیات) از ۱.۹ تا ۳.۴ درصد خواهد بود.

سیستم پرداخت مبتنی بر بلاکچین تعداد واسطه‌ها را کاهش می‌دهد؛ بنابراین، میزان کمیسیون آنها را می‌توان از هزینه معامله کسر کرد. علاوه بر این، انتقال به بلاکچین باعث کاهش هزینه‌های تراکنش شده که این امر نیز سبب کاهش بیشتر هزینه‌های تراکنش می‌شود. به طور معمول، این سیستم می‌تواند هزینه هر انتقال پول را به ۰.۱ تا ۰.۰۰۱ اندازه آن کاهش دهد.


ناشناس بودن


ناشناس بودن تراکنش‌های پولی ممکن است توسط هکرها یا دولت نقض شود. امروزه تنها پلتفرم‌های مبتنی بر بلاکچین یا مشابه‌های آن می‌توانند کاملاً ناشناس و در عین حال امن باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست در لیست انتظار با وارد کردن ایمیل خود در فرم زیر ، هر زمان کالای مورد نظر شما در دسترس باشد از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی خواهد شد.